fbpx

Zašto bi studenti arhitekture trebi da nauče Autodesk Revit

Ako studirate arhitekturu, nesumnjivo ste čuli za Autodesk Revit, aplikaciju napravljenu za informaciono modelovanje zgrada (BIM). Ali da li učite kako se koristi? Učenje Revita neće vas učiniti arhitektom. Međutim, to će vas bolje pripremiti za arhitekturu. Na univerzitetima se Revit često predaje kao izborni predmet, ali sve veći broj poslova i praksi zahteva poznavanje rada u ovom programu. Ukoliko ste odlučni da arhitektura bude vaš profesionalni izbor, svesni ste da je Revit budućnost ove profesije.

Veština koja vas čini traženijim na tržištu

Ako naučite kako da koristite Revit, pružićete vam dragoceno iskustvo u realnom projektovanju pri kreiranju digitalnih crteža, 3D modela i detalja. Naučićete kako da dizajnirate podove, zidove, prozore i vrata u prikazu plana, a zatim 3D prikazu. Ove nove dizajnerske veštine omogućiće vam da svoja nova znanja primenite na sopstvenim projektima na fakultetu ili na praksi i izdvojiće vas od kolega.

Prezentacione veštine kojima ćete se izdvojiti

Znanje kako pouzdano predstaviti projektantsku nameru vašeg projekta, podjednako je važno kao i znanje o tome kako uopšte kreirati projekat. Unapređenjem prezentacionih veština pomoću profesionalnih priloga i vizualizacija, moći ćete sa sigurnošću da predstavite svoj rad.

Steknite dragoceno iskustvo u BIM-u

Revit nije BIM. Revit je napravljen za BIM. I Revit i BIM su veoma važni za vašu profesionalnu budućnost. Revit pomaže projektantima da projektuju, simuliraju, vizualizuju i sarađuju kako bi iskoristili prednosti međusobno povezanih podataka u BIM modelu. Naučite Revit odmah i steći ćete samopouzdanje u manipulisanju podacima pomoću BIM modela i videćete kako se promene koje napravite na jednom segmentu u modelu automatski odražavaju u celom projektu. Udobnost u povezivanju podataka o projektu pružiće vam vidnu prednost u odnosu na vaše kolege koje su naviknuti da rade sa 2D crtežima.

Maksimizujte svoje projektantske mogućnosti

Kao arhitekta, vaš posao je rešavanje problema. Naučićete kako te probleme efikasnije rešavati uz bolje rezultate koristeći Revit-ove inteligentne komponente objekata. Takođe, moći ćete da koristite Revitovu dvosmernu asocijativnost da automatski odražava promene u vašem modelu i poboljšate saradnju sa više korisnika koji istovremeno rade na istom modelu. Sa Revitom kojim već vladate, bićete bolje pripremljeni za rad u drugim softverskim rešenjima, održavajući vas fleksibilnim i sposobnim da se usredsredite na stvaranje svojih projekata. Želite da naučite Revit, ali ne znate kako? Softver za profesionalni dizajn može biti skup, ali kao student danas možete dobiti pristup besplatnu studentsku licencu za Revit Architecture od Autodeska. 

Mi u SkillUp-u u saradnji sa partnerskom kompanijom OSA Računarski inženjering, pripremili smo jedinstveni blended learning kurs Autodesk Revit-a koji će vam pomoći da se brzo i efikasno upoznate sa svim funkcionalnostima ovog softvera.

Blended Learning Kurs

Autodesk Revit 2021

Podelite ovaj tekst

Prijava za kurs

Nakon popunjene prijave kontaktiraće vas neko iz SkillUp tima.