Kurs javnog nastupa

Ovaj kurs će vas naučiti tehnikama javnog nastupa koje će vam pomoći da svoje ideje prezentujete jasno, ubedljivo i bez straha i treme.

4.7 (34 ocena)
4.7/5

Javni nastup

Često ljudi pomisle da javni nastup podrazumeva samo govorenje pred velikim auditorijumom ili pred kamerama.

Međutim, javnost je svuda oko nas.

U svim fazama života javlja se potreba za nastupanjem – od polaganja ispita na fakultetu, preko razgovora za posao, do držanja prezentacije u firmi.

Na osnovu našeg javnog nastupa, pojedinac ili publika stvaraju neko mišljenje o nama. Iz tog razloga, javni nastup može izazvati strah i anksioznost.

Strah od javnog nastupa nas može sputati u profesionalnom i privatnom životu.

Dobra vest je da kroz odgovarajuću pripremu i vežbu možemo pobediti strah i postati izvrstan govornik.

Kako funkcioniše ovaj kurs?

Kurs Javni Nastup je blended learning kurs.

To znači da ćete provoditi 2 do 4 sata nedeljno na e-learning platformi, učeći iz video lekcija i radeći zadatke, pre nego što se uživo pridružite instruktoru na praktičnom predavanju svake subote.

E-learning platforma

Sadržaj na e-learning platformi čine video lekcije, testovi i zadaci, koji se postepeno otključavaju za vreme kursa.

Dinamika otključavanja sadržaja je tako osmišljena, da učenje možete maksimalno da uskladite sa svakodnevnim obavezama u toku nedelje.

Pristup e-learning platformi, kao i svim video lekcijama, imaćete i nakon završenog kursa.

Praktična predavanja

Predavanja su predviđena za praktičnu primenu alata i tehnika objašnjenih na e-learning platformi, i to kroz različite vežbe i simulacije javnog nastupa uz pomoć instruktora.

Za koga je ovaj kurs?

Kurs javnog nastupa namenjen svima onima koji žele da se usavršavaju na ličnom i profesionalnom planu, koji žele da predstave sebe i svoje ideje na najbolji mogući način.

Ako imate strah od javnog nastupa, ovaj kurs će vas naučiti tehnikama koje će vam pomoći da savladate tremu i nastupite sa samopouzdanjem.

Ako ste u poslu koji je direktno povezan sa javnim nastupanjem, radite u medijima, marketingu, prodaji, politici, ugostiteljstvu, turizmu, predavač ste ili umetnik, a želite da podignete svoje izlaganje na viši nivo, ovaj kurs će vam pomoći u tome.

Ako ste menadžer ili vodite tim ljudi, ovaj kurs će vam pomoći da na efikasan način komunicirate i prenosite informacije, znanje i ideje ljudima sa kojima radite.

Ukoliko ste kompanija koja želi da pošalje svoje zaposlene na usavršavanje javnog nastupa, kontaktirajte nas i u potpunosti ćemo prilagoditi kurs vašim potrebama.

Šta ćete naučiti na ovom kursu?

Predavač

Institut Main Point

logo_mainpoint12

Institut MAIN POINT – osnovan je 2012. godine sa ciljem da ponudi temeljan i sveobuhvatan program edukacije za javni nastup.

Instruktor na kursu Javni nastup je Slobodan Roksandić – osnivač Instituta MAIN POINT, diplomirani glumac i master komunikolog. Idejni je tvorac svih programa, u kojima učestvuje i kao predavač.

Slobodan je održao veliki broj predavanja na teme Umeće govorenja, Javni nastup, Izražajno govorenje, Dikcija u elektronskim medijima.

„Pozajmljivao“ je glas za TV reklame, radio džinglove, crtane filmove i video igrice.

Savetnik je za javni nastup i govornu interpretaciju brojnih ličnosti.

Autor je knjige „Progovori da vidim ko si“, koja je akreditovana kao dodatno nastavno sredstvo za bolje usmeno izražavanje.

Plaćanje

Nakon prijave, biće vam prosleđene sve neophodne informacije putem e-maila.

Plaćanje kursa se može izvršiti u dve jednake rate (jedna pre početka kursa, druga na polovini kursa) ili u celosti. Uplatom kursa rezervišete mesto u grupi.

Pusti video zapis
Šta dobijate na SkillUp kursu Javnog nastupa:

Kurikulum kursa Javni nastup

1.1 – Šta je javni nastup?
1.2 – Priprema za javni nastup
1.3 – Struktura izlaganja

Test 1 – Uvod u javni nastup

2.1 – Trema i uzroci treme
2.2 – Savladavanje treme
2.3 – Tehnike disanja

Test 2 – Trema

3.1 – Briga o glasu
3.2 – Artikulacija: razgovetan izgovor
3.3 – Govorna interpunkcija: tehnike naglašavanja
3.4 – Ritam i tempo – eliminacija monotonije
3.5 – Prepričavanje
3.6 – Vežbe za artikulaciju
3.7 – Bajka

Test 3 – Dikcija

Zadatak 1 – Predstavite jednu osobu

4.1 – Lepota izražavanja: eliminacija poštapalica
4.2 – Slikovitost u govoru
4.3 – Stilske figure

Test 4 – Stil

5.1 – Neverbalna komunikacija
5.2 – Usklađenost govora tela i sadržaja
5.3 – Upotreba ruku: gestikulacija
5.4 – Stav tela, kontakt očima, osmeh

Test 5 – Govor Tela

6.1 – Celovito izlaganje: generalna proba
6.2 – Dalje usavršavanje
6.3 – Snaga glasa – Džudi Eps (audio skripta)
6.4 – Javni nastup – Dejl Karnegi (audio skripta)

Zadatak 2 – Generalna proba

FAQ - Često postavljena pitanja

Odgovor je sastavljen od nekoliko ključnih saveta, oko kojih je i koncipiran ovaj kurs:

  • Naučite šta sve spada u tehnike javnog nastupa – šta sve čini da jedan govorni izraz bude dikcijski raznovrstan i ubedljiv.
  • Naučite da kontrolišete svoje telo prilikom nastupanja – da stav i gestovi budu usklađeni sa sadržajem.
  • Tražite povod da govorite u javnosti, čime ćete povećati samopouzdanje i umanjiti strah od javnog nastupa.

 

Ako primenite ove savete, uspećete u značajnoj meri da savladate tremu. Uspećete da se na nju naviknete i da joj ne dozvolite da vas poremeti, već samo da vam pojača fokus i koncentraciju.

Sadržaj na e-learning platformi je podeljen na logičke celine – module, koji sadrže video lekcije, testove i zadatke.

U video lekcijama, detaljno su objašnjene tehnike i alati koje će vam pomoći da postanete bolji govornik.

Testovi sadrže pitanja sa ponuđenim odgovorima iz video lekcija. Odmah nakon što uradite test, znaćete svoj rezultat i imaćete rešenje testa.

Kroz zadatke ćete imati priliku da praktično primenite alate i tehnike obrađene u video lekcijama, tako što ćete snimati sebe dok nastupate u audio i video formatu. Audio i video fajlove ćete slati instruktoru putem e-learning platforme, na koje ćete dobiti feedback.

Sadržaj na e-learning platformi se postepeno otključava. Do kraja kursa, na e-learning platformi će vam postati dostupne 22 video lekcije, 5 testova i 2 zadatka.

Za konzumiranje sadržaja na e-learning platformi, biće vam potrebno 2 do 4 sata nedeljno.

Nakon vašeg inicijalnog izlaganja, identifikovaćemo segmente javnog nastupa u kojima kod vas postoji najviše prostora za napredak i definisaćemo vaš cilj kursa.

Predavanja su fokusirana na različite vežbe koje će biti prilagođene vama i na kojima ćete raditi zajedno sa instruktorom.

Predavanja se održavaju tri vikenda zaredom i mogu se pohađati uživo u Beogradu ili putem aplikacije Zoom.

Zoom

Korišćenje Zoom-a je veoma slično korišćenju Skype-a.

Za korišćenje Zoom-a biće vam potrebno:

  • Video kamera (ugrađena u vaš uređaj, ili web kamera kao poseban uređaj)
  • Slušalice ili zvučnik (ugrađen u vaš uređaj, ili kao poseban uređaj)
  • Mikrofon (ugrađen u vaš uređaj, ili sa web kamere, ili sa slušalica)
  • Stabilna internet konekcija
  • Instalirana Zoom aplikacija na vašem uređaju

Ukoliko nikada niste koristili Zoom aplikaciju – ne brinite, dobićete od nas vrlo jednostavno, korak-po-korak uputstvo za instalaciju i korišćenje aplikacije.

Iskustva polaznika kursa Javni nastup

Ukoliko niste svesni kako govorite, koje greške pravite u svom izražavanju, kurs Javni nastup će vam u tome pomoći. Uz video-lekcije, konkretne vežbe, praktične zadatke i stručne Slobodanove smernice uspešno možete savladati i korigovati mnogo toga, a najbitnije doći do saznanja da dobar javni nastup nije samo privilegija odabranih nego da svako može biti u njemu uspešan ako se potrudi. Kao neko ko radi u školi, smatram da bi ovaj kurs trebalo da bude na svim nastavničkim i učiteljskim fakultetima kao obavezan. To bi umnogome doprinelo da budući predavači budu bolji, zanimljiviji, ali i da usvojeno znanje sa kursa kasnije primenjuju u radu sa svojim učenicima. To je skrajnut, vrlo često zanemaren deo našeg obrazovnog procesa, a veoma važan jer spada u domen funkcionalnog znanja. Govorimo uvek, i zato je neophodno da taj govor bude razumljiv, sadržajan i ubedljiv. Od dobrog govora i uopšte javnog nastupa štošta zavisi: i utisak i uspeh. Tehnike savladavanja treme, pisanja govora i veština dobrog izlaganja potrebne su i onima koji rade u kulturi, umetnosti, marketingu, trgovini, podjednako kao i nama u prosveti. Bolje je i lakše početi na vreme.
Saša Čorboloković
Prof. srpskog jezika
Kurs javnog nastupa mi je pomogao da u roku od dve nedelje delimicno smanjim upotrebu postapalica, dobijem osnove i ideje na sta treba da obratim paznju prilikom prezentacije. Ovaj kurs je osnova za bilo koga ko zeli da unapredi svoj govor i vestine izlaganja sugestivno, jasno, koncizno i sa strukturom. Novi pristup ucenju kroz kombinaciju samoucenja preko platforme i live predavanja, omogucava polaznicima fleksibilnost sa elementima klasicnog sistema ucenja. Ono sto bih izdvojila je vestina i profesionalnost organizatora kursa, koncentrisani napori da se svakom od polaznika pojedinacno maksimalno posvete i prilagode primere okolnostima polaznika. Moja grupa se sastojala od 5 polaznika razlicitih profila i senzibiliteta, svako od nas je imao mogucnost simulacije javnog nastupa i dobio je sugestije sta je ono u cemu je dobar kao i sta treba unaprediti, tako da prihvatanje i negovanje individualnosti svakog polaznika grupe je najveca preporuka, jer to uglavnom izostane u grupnom ucenju. Sve pohvale za g. Slobodana Roksandica, koji je izvrstan predavac!
Gordana Satko
Menadžer nabavke
Za samo dve nedelje sam naučio mnogo stvari o javnom nastupu i mogu slobodno reći da sam totalno promenio svoj način izražavanja i govora na pozitivno. Ne oduzima puno vremena čak naprotiv, jako je sve lepo i profesionalno odrađeno i apsolutno nemam nijednu jedinu zamerku. O predavačima ne treba puno pričati pošto su iznad svakog nivoa. Svi koji hoće da napreduju u javnom nastupu, upisivanjem ovog kursa bi im bio više nego pun pogodak.
Stefan Kukoljac
Fudbalski trener
Iako je sprva izgledalo bezazleno slušati i govoriti o stvarima koje svi znamo tj. za koje mislimo da znamo, kurs se pokazao kao veoma poučan i delotvoran. Ovo je odličan spoj onoga što mislimo da znamo i onoga što uvidimo da ne znamo, gde se barijere i spoticanja lako prevazilaze. Preporučio bih ovakav kurs i onima koji misle da nemaju problema sa javnim govorom i besedništvom. 🙂
Miloš Gajić
Growth Marketer
Za relativno kratko vreme sam dosta naučio. Kurs je sjajno osmišljen i prolagođen svakodnevnim obavezama. Gradivo je razumljivo, praktično i zanimljivo. Sve pohvale za profesora Slobodana koji je harizmatičan i izvrstan predavač. Davao nam je konstruktivne povratne informacije o našem javnom nastupu. Ličnim primerom nam je pokazao kako treba da izgleda i da se ponaša govornik tokom javnog nastupa. Platforma je vrlo jednostavna za korišćenje i sviđa mi se njen dizajn. Svakome bih preporučio ovaj kurs.
Stefan Dimić
Student

Prijavite se za kurs Javnog nastupa

Prijavite se za kurs i ovladajte tehnikama javnog nastupa, jer jednom kada naučite kako da prezentujete i nastupate u javnosti, postaćete potpuno druga osoba.

x simbol za pozadinu